Sraigės su trumo grybu 12 vnt.

8,00 

Sraigės paruoštos su trumo grybu, popierinėje dėžutėje foliniame indelyje.

Kategorija:

Aprašymas

Sraigės paruoštos su trumo grybu, popierinėje dėžutėje foliniame indelyje.

Grynasis kiekis: 120g.
Sudedamosios dalys: Helix Aspersa Maxima sraigių mėsa, sviestas, trumo grybas, trumo ekstraktas, druska, sraigių kiautas (nevalgomas).
Laikymo sąlygos: -18°C
• Patogu šildyti.
• Ypatingas nepakartojamas skonis.
• Gera dovana.

Vartojimas: Išėmus iš dėžutės ir nuėmus apsauginę plėvelę sraiges reikia tik pašildyti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje (kol išsilydys sviestas).
• Jokiu būdu neperkaitinkite.
• Nešildyti mikrobangų krosnelėje.
• Patiekti su prancūziškos ar itališkos duonos riekele.
• Su dvišake šakute ar dantų krapštuku išimti iš kiauto sraigę ant duonos riekelės ir užpilti kiaute likusiu sviestu. Skanaus!
• Renkantis vyną prie patiekalo su trumais reikia žinoti, kad brandus vynas tiks geriau nei jaunas ir vaisiškas. Brandaus vyno aromatai – odos, grybų, grybienos, miško paklotės, žemės, grafito, džiovintų slyvų – atlskleis trumų aromatus. Jauną, lengvą baltąjį nustelbs grybai, o intensyvus, vaisiškas raudonasis vynas gali užgožti trumus.
Įdomu: Trumas – prabangusis virtuvės karalius! viso pasaulio gurmanai vertina dėl savito skonio ir aromato, kurį sunku supainioti ar palyginti. Tai brangiausias grybas pasaulyje. Tai reta grybų rūšis, kurių vaisiakūniai randami po žeme ir savo išvaizda primena mažus mėsingus gumbus. Specialiai šiems delikatesiniams grybams ieškoti dresuojami šunys, kurie išmokomi kasti žemę ten, kur užuodžia trumo kvapus. Ne visi triufeliai yra vienodai vertingi- jie skiriasi savo skoniu ir aromato intensyvumu. Valgomi yra tik Juodieji ir baltieji trumai, kurie kruopščiai atrenkami ir rūšiuojami pagal dydį, formą, spalvą, kvapą – taip užtikrinamas šviežiausias ir aukščiausios kokybės produktas. Taip pat jų skonio kokybę ir stiprumą lemia surinkimo metas, pavasaris, vasara ar ruduo tai būtų.

KAIP AUGINAMI TRUMAI?
Prancūzijoje laukiniai skanėstai pradėti rinkti dar XV amžiuje, su kiaulių ir šunų pagalba. 1808 m. Džozefas Talonas surinko ąžuolų, po kuriais augo trumai, giles ir jas pasodino. Po kelerių metų jaunų medžių plantacijoje jau rinko trumų derlių. Šiuo pavyzdžiu 1847 m. pasekė ir Augustas Russo, išplėtęs ažuolų ir trumų plantaciją iki 7 hektarų ploto. Tai buvo puikūs įrodymai, kad grybus galima auginti.
Šiandien Kinija yra didžiausia „kulinarinių deimantų“ augintoja ir tiekėja, tačiau augina ir JAV, Naujoji Zelandija, Australija, Jungtinė Karalystė, Švedija, Ispanija. Tokie užauginti grybai yra daug pigesni, tačiau skoninės ir aromatinės savybės yra prastesnės, nei randamų natūraliai.

Papildoma informacija

Svoris 0,160 kg
Išmatavimai 40 × 30 × 17 cm